Banal rockkavalkad

Taylor Hawkins & the Coattail Riders – Red Light Fever
Taylor Hawkins & the Coattail Riders ”Red Light Fever” (RCA/Sony)

betyg 3                                   Spotify

Taylor Hawkins är förmodligen mest känd för sitt trummande i Foo Fighters. I sitt sidoprojekt, kallat Taylor Hawkins & the Coattail Riders, agerar han även sångare. Red Light Fever är det andra släppet från det här bandet och utan att ha hört deras debutalbum, så måste jag säga att det låter precis som jag förutspått.

Skivan består av 12 raka, radiovänliga rockkompositioner innehållande ingredienser som nästan löjligt banala texter och, stundtals, några riktigt snygga riff. Letar man efter något nytt och innovativt på den här plattan så gör man det förgäves. Min tanke genom hela det här albumet är att jag har hört det någon gång förut; det känns praktiskt taget som en 45 minuter lång déjà vu-upplevelse. Men det spelar egentligen ingen roll, albumet bjuder in till en mycket trevlig lyssningsstund. Jag premiärlyssnade när jag klippte gräset och jag tror aldrig att gräsklippandet har flutit på så bra som det gjorde den dagen.

Höjdpunkterna på Red Light Fever finner vi i spåren ”It’s Over”, ”James Gang”, ”I Don’t Think I Trust You Anymore” och tro det eller ej, Taylor Hawkins sånginsats. Han har kanske inte världens mest mångsidiga sångröst, men här gör han verkligen inte bort sig.

Erik Högkvist

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

09 2010

Your Comment