De-evolution

Devo ”Something for everybody” (Warner)

 betyg 4                                   Spotify

Kultbandet Devo har återvänt och gör det med bravur på sin nya skiva ”Something for everybody” som är bandets första fullängdare sedan 1990. Bandet bildades under tidigt 70-tal av ett gäng amerikanska nördiga universitetsstudenter som tog namnet Devo som är en förkortning av de-evolution, som förenklat innebär bakvänd evolution det vill säga att arter förändras till mer primitiva varelser . Det är inte mycket musikaliskt som har hänt med Devo sedan ’78 när man släppte den fantastiska debutplattan ”Q: Are We Not Men? A: No We Are Devo!” – man har bara tagit sin satiriska scifi-anti-pop in i 2000-talet. Devo har klarat ingången i framtiden på ett lysande sätt. Musiken känns både fräsch och futuristisk.

Devo levererar i ära av sitt namn en fantastiskt nördigt dum och samtidigt smart popmusik som har ena foten i elektronisk musik och den andra punk/new wave. De trallvänliga låtarna är ackompanjerade av fantastisk popmusik som samsas i ljudbilden med snygga synteffekter. Devo har gjort det smarta valet att låta fansen själva få välja ut låtarna till ”Something for everybody” via bandets hemsida – och fansen har gjort ett utmärkt jobb – det är bra låtar rakt igenom. Jag är mycket mer än nöjd med denna återkomst.

Det här är fantastiskt bra helt enkelt!

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

09 2010

Comments are closed.