Lite tveksam solodebut från The Killers sångare

Brandon Flowers Flamingo (Island/Universal)
Brandon Flowers ”Flamingo” (Island/Universal)

betyg 3                                   Spotify

Las Vegas-sonen Brandon Flowers huserar vanligtvis som sångare i bandet The Killers som på senare år tagit klivet in bland de verkligt stora killarna med sin betvingande pomprock-pop med elektronisk tryffering, som ett slags amerikansk motsvarighet till engelska Muse (men med starkare låtar än sina tedrickande nämnda likar).

Flamingo är Flowers solodebut och det har förstås ryktas om splittring i bandet. Ironiskt nog låter dock denna soloplatta identisk med den musik som moderbandet brukar skapa. Jag hör i princip ingen skillnad alls. Förutom att denna platta har svagare låtmaterial än vad The Killers som band brukar ståta med. Lite som om det här vore det överblivna materialet från gruppens studiossessioner. Det här är dock ingen dålig skiva och det finns några tydliga pärlor som t.ex. singeln ”Crossfire” och ”Magdalena”.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

09 2010

Your Comment