En ny form av powerpop

Anarbor Words You dont swallow (Hopeless/Sound Pollution)
Anarbor ”Words You don’t swallow” (Hopeless Records/Sound Pollution)

 betyg 3.5

Mixar man lika stora delar tidlös popmusik med rock (främst från 70-talet) och tar en stor skopa modern garage och punkrock får man ganska troligt ett resultat som kan jämföras med Anarbor. Vid första mötet med bandets musik kan det tyckas väldigt lik den typ av punkrock som jag har ganska svårt för, den punkrocken som är producerad för radio- och MTV- konsumenterna. Men tar man sig tid för att upptäcka Anarbor så märker man att det inte stämmer utan att det här bandet har mer att bjuda på.

Jag är positivt överraskad och detta mest tack vare den stora delen av tidlös popmusik man har använt sig av – den gör skivan riktigt bra. Fullängdsdebuten ”The Words You Don’t Swallow” bjuder på 11 jämnstarka låtar, vilket naturligtvis gör lyssningen till en ren njutning.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

07 2010

Your Comment