Välkammat kompetent men totalt ospännande

Peter Mayer Goodbye Hello (Little Flock/Hemifrån)
Peter Mayer ”Goodbye Hello” (Little Flock/Hemifrån)

 betyg 1

För ett tag sedan var det ett gäng unga engelska rock-, pop- och electronicamusiker som presenterade sin version av Beatles vita album, vilket kändes nytt, kul och fräscht. Peter Mayer, amerikansk gitarrist och sångare, har plockat ihop sina Beatlesfavoriter till albumet  Goodbye Hello. Här finns femton stycken klassiska Lennon/McCartney- och Harrison-kompositioner av hög klass. Men sättet de framförs på här framkallar stora suckar och uppgivenhet i kvadrat. Här finns inte Lennons snäsiga rockröst, Harrisons gitarrslingor, McCartneys basgångar eller Ringos karaktäristiska trumspel. Peter Mayer and Friends versioner är välkammat kompetenta men totalt ospännande, märkligt lama och urtvättade intill sista musikfibern. Vem ska vi då rekommendera denna platta till ? Kanske på någon fest för övermogen ungdom, när sextiotalstemat ska passa in i de fina salongerna. Själv ropar jag: Hello, stäng av ! Och Goodbye !

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

06 2010

Your Comment