Texterna kommer i fokus

Vic Chesnutt Skitter on take-off (Vapor records/Hemifrån)
Vic Chesnutt ”Skitter on take-off” (Vapor records/Hemifrån)

betyg 3

Det här känns mer som en demo, dels för enkelheten, nakenheten och den enkla layouten än en ”riktig” skiva. Men det är ju helt rätt att bara spela in det live i studion, inga omtagningar eller andra krusiduller. Det är enkelheten som är skivans styrka. Skivan är avskalad och har endast Vics röst, en akustisk gitarr och emellanåt lite avhållsamma trummor. Han är otroligt duktig att laborera med rösten. Texterna kommer i fokus när kompet är så avskalat som det är.

Han har aldrig fått det där riktigt stora kommersiella genombrotten men han har ett stort anseende bland artister som R.E.M, Madonna och Smashing Pumpkins som även har spelat in låtar som Vic har snickrat ihop. En bra skiva där enkelheten får stå för fiolerna.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

06 2010

Your Comment