Metal för alla stunder

Orden Ogan Easton Hope (AFM/Sound Pollution)
Orden Ogan ”Easton Hope” (AFM/Sound Pollution)

betyg 5

Ett relativt nytt gäng på metalscenen är Orden Ogan. De bildades i Tyskland 1996 men tog sitt nuvarande namn 97. Nu kanske tretton år inte känns så ungt för vissa men för en person som är van med metal ifrån NWOBHM-eran så känns tretton år som rena dagis åldern i jämförelse.

Hunnit byta medlemmar har de dock gjort ett antal gånger under sina tretton år, hela tio medlemmar har hunnit komma och gå i bandet fram till deras nuvarande form. En uppställning jag hoppas är den slutgiltiga för jag fullkomligt älskar Easton Hope från första minuten till den sista. En utav anledningarna till att jag är så förtjust i albumet är att den är mycket mer varierad än mycket jag hört tidigare. Ett band har oftast en speciell stil man bygger upp genom åren och den förändrar man sällan. Vilket känns ganska självklart, varför skall man ändra på någonting som fungerar. Men med Orden Ogan så känns verkar det som att de inte vill fastna i en speciell stil. De blandar och ger igenom hela albumet och det är inte bara mellan låtarna som de varierar musiken utan även i låtarna så känns det som att man hela tiden upplever någonting nytt.

Nu är det ju inte så att de byter helt vilt mellan olika musikstilar, det är inte så jag menar. Men det gör det tillräckligt för att man hela tiden ska märka att nu händer det nånting nytt. För mig är Radical Peace ett solklart köp, det funkar till fester, slöande i solen eller under bussresan till arbetet. I vilken situation du än befinner dig så passar denna skiva utmärkt. Rent musikalisk sett så gör de även bra ifrån sig, Nils gör ett fantastiskt jobb med både keyboarden och rent sångmässigt. Ofta bygger man upp en grymt tung stämning i låtarna genom honom innan Seeb kommer in och utstrålar energi som ingen annan.

Jag tror att texten talar för sig själv när det gäller betyget på det här albumet, för efter de lovord som jag delat ut nu så känns det inte som att betygen kan landa på någonting annat än en femma. Så därför lägger jag betyget precis där. Så följ nu ett gott råd och införskaffa detta album så har ni någonting att fördriva tiden med i sommar. Har funnit mina favoriter på albumet i låtarna ”Goodbye” och ”All These Dark Years”.

Tobias Blixt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

06 2010

Your Comment