Idétorka?

A Rocket To The Moon On Your Side (Atlantic/Warner)
A Rocket To The Moon ”On Your Side” (Atlantic/Warner)

betyg 3

A Rocket To The Moons senaste skiva heter On Your Side och jag vet inte vad jag skall tycka till en början. Visst den börjar starkt med ”Annabelle” och ”Mr.Right” men efter några låtar märker jag att någonting är väldigt fel. Varför låter varenda låt exakt lika? Enligt mig kan man inte göra en skiva där alla 12 låtarna handlar om exakt samma sak, vilket i det här fallet råkar vara en tjej. Det har gjorts skivor med teman förut men då med oerhört mycket större varitation.

Så det är alltså där felet ligger, för låtarna är egentligen inte dåliga, faktum är att de låter riktigt bra allihop men det känns som att de kanske gjorde sig bättre utspridda på sex eller sju album. Alltså, förutom att den som skriver texterna behöver finna ny inspiration så låter skivan för övrigt mycket bra. Det är en proffsig produktion från ett band som på kort tid gjort sig ett namn inom musikscenen. Den som gillat deras tidigare låtar kommer fortfarande att gilla det här lika mycket om inte mer. Är man dessutom svag för låtar om kärlek och svallande känslor är skivan perfekt. I vissa fall blir det dock lite för tamt och i ”Like We Used To” så blir det hela så mesigt att till och med Erik Saade verkade manlig med sin ”Manboy” i melodifestivalen.

Hur lyder då slutomdömet för A Rocket To The Moons tredje fullängdare? Helt okej får jag nog ändå säga att skivan blir i sin helhet. Man får lyssna lite varierat på låtarna då och då för att det ska vara ett riktigt bra album så något maxbetyg blir det inte. Men alla låtarna håller hög kvalitet och de visar allihopa att de håller hög klass på musiken och spelar oerhört tajt efter att man bildat bandet så sent som 2006.

Tobias Blixt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

06 2010

Your Comment