TSOOL släpper digitalt nu – fysiskt nästa år

The Soundtrack of Our Lives The Immaculate Convergence EP
The Soundtrack of Our Lives ”The Immaculate Convergence EP” (Akashic/Bonnier Amigo)

betyg 4

The Soundtrack of Our Lives som tidigare i huvudsak har släppt fullängdsskivor och ibland till och med mer (deras dubbelplatta Communion kom ut 2008) har nu gjort en download-EP.

The Immaculate Convergence innehåller fyra låtar och den första blir man direkt glad av. Det är en lite annorlunda version av låten The Passover från just deras dubbelalbum. Att de har valt att spela in just den sången igen tycker jag tyder på mycket gott omdöme. En riktigt bra, medryckande låt som ger en mässliknande känsla med Ebbot som predikar ”don’t worry, stop hurry”. Resten av EP:n har det typiska TSOOL-soundet som kännetecknar bra pop men ändå låter nytt. Take Me Back låter dock som ett spår jag redan hört och är lite för lik deras tidigare verk.

Av egen erfarenhet vet jag att TSOOL är ett grymt liveband och även om deras EP är värd att ladda ner är det en ännu större investering att gå på en av deras spelningar. Så tills nästa konserttillfälle infinner sig låter jag The Passover gå på repeat och inväntar förväntansfullt deras kommande låtar.

Fotnot: Från och med nu kommer TSOOL fortsätta att spotta ut nya låtar digitalt under 2010-2011 samt leverera sina magiska livespelningar fram tills den fysiska utgåvan av ”Origin Vol II”.

Rebecka Bergh

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

05 2010

Your Comment