En ny och rolig lanseringsmetod

The Ark In Full Regalia (ArtistMagasinet/Universal)
The Ark ”In Full Regalia” (ArtistMagasinet/Universal)

betyg 4

Det är nog svårt att få mer publicitet än vad The Ark haft den senaste månaden – ett uppträdande på SVT:s Skavlan och nu när albumet har släppts kan man inte gå förbi en Pressbyråbutik utan att få deras ansikten kastade i ansiktet på sig. Att lansera skivan tillsammans med en egen tidning är en rolig och för mig en helt ny lanserings metod. Visst har det följt med magasin med skivor tidigare men inte riktigt på det här sättet där magasinet är som skivans booklet. 

Jag tror detta kan vara ett smart drag kommersiellt och eftersom priset enbart är 99 kronor kommer det locka fler köpare. Kanske är ett nytt sätt för skivbolag och artister att nå ut med sin musik – jag gillar det i alla fall. Det är intressant att läsa om bandets historia och även kul att läsa vad Hank von Helvete tycker om the Ark. Men jag avslöjar inget är man intresserad får man helt enkelt köpa tidningen och skivan.

Jag som säkert många andra fick upp ögonen för Ark när de släppte sin första hitsingel ”It takes a fool to remain sane” år 2000, en låt som jag verkligen gillade. Men efter det tappade jag intresset för gruppen och i och med deras deltagande i Melodifestivalen 2007 tappade de helt den lilla respekt som jag fortfarande hade för bandet.

Men i och med den nya skivan ”In full regalia” blev jag intresserad att se vad bandet hade att erbjuda år 2010. Jag måste säga att jag är grymt imponerad av det som de levererar. Det är medryckande 70-tals glamrock i modern tappning med klara influenser av Queen. Sämre influenser kan man ju helt klart ha. Musiken är ruffigare än vad den varit tidigare (i alla fall om man jämför med de låtar som tidigare varit hitlåtar spelats på radio och TV). Väntar man sig musik som vore klippt och skuren för melodifestival och slätstruken radiorock kommer man sätta morgonkaffet i halsen.  Bortsett från några ballader är det ruffigt och lite småkaxigt, det känns som bandet har blivit mognare i sin image och kan driva lite med sig själva även i musiken och det är något som även det lyfter helhetskänslan.

Tack vare den här skivan har jag återigen fått upp både intresset och respekten för the Ark, hoppas även att andra som tidigare varit skeptiska till deras musik får upp öron och ögon för deras storhet.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

05 2010

Your Comment