Perfekt tågmusik

Thorbjørn Risager Track Record (Cope/Voices Music/Triada)
Thorbjørn Risager ”Track Record” (Cope/Voices Music/Triada)

betyg 4

Jag befinner mig på ett tåg mellan Stockholm och Karlstad. Någonstans i de då fortfarande snöbeklädda skogarna mellan Hallsberg och Degerfors. Så slumpar min mp3spelare fram albumet ”Track Record” av Thorbjörn Risager; som blir mitt soundtrack på den fortsatta resan genom det värmländska landskapet. Vilken platta!

Det är som att ta en tur tillbaka i tiden, till tiden innan skolade röster med idolambitioner. Thorbjörns röst är en helt fantastisk rockröst, som bemästrar allt från det rivigaste till det mjukaste. Han levererar alla låtar med en sådan känsla att man kan lyssna på den här skivan flera gånger om på raken. Musiken är som hämtad ur ett soundtrack från den amerikanska södern, det är blues med stark soulkänsla.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

05 2010

Your Comment