Kompetent och snyggt

Kashmir Trespassers (RCA/Sony)
Kashmir ”Trespassers” (RCA/Sony)

betyg 3

Trespassers är sjätte plattan med danska gruppen Kashmir (namnet är förstås taget efter Led Zeppelins monumentala låt). Förra albumet No Balance Palace (2005) hade David Bowies gamla vapendragare Tony Visconti som producent och på albumet medverkade även Bowie själv och Lou Reed. Den här gången sitter John O’Mahony vid spakarna och nya plattan är inspelad i den legendariska Electric Lady Studios i New York. Kashmir har med andra ord internationella ambitioner.

Det här är mycket kompetent och snyggt, men låter som en hel del annat som snurrar ute i etern nuförtiden; tänk ett skandinaviskt Coldplay eller Deathcab For Cutie utan de extra starka melodierna, Mercury Rev ekar här också. Men Trespassers är också en platta som har den där kvalitén att den möjligtvis kan växa ett par snäpp ytterligare vid framtida lyssningar. Kashmir är helt klart värda att kolla upp för de ännu oinvigda som gillar ovan nämnda referensnamn.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

03 2010

Your Comment