Old school thrash metal

Overkill Ironbound (Nuclear Blast/Warner)
Overkill ”Ironbound” (Nuclear Blast/Warner)

betyg 3.5

Med thrashgodingar som exempelvis Rotten To The Core och Skullkrusher på meritlistan så förstår alla thrashfans att det inte är lätt för Overkill att leva upp till förväntningarna som ställs inför varje ny skiva.

Hur bra levererar New Jersey-bandet den här gången då? Jo, bra med plus i kanten är den slutsats som ligger närmast till hands efter en noggrann granskning av Ironbound.
Låtar som inledande The Green And Black (stämningsfullt intro och generös låtlängd), titellåten Ironbound (medryckande refräng), Bring Me The Night (full fart från första till sista tonen) och The Head And Heart (tunggung kryddat med detaljrikt trummspel) visar att allt är väl i Overkill-lägret. Men det finns också låtar som inte ger lika mycket, exempelvis The Goal Is Your Soul och Endless War som båda maler på utan att lyfta, och känns som upprepningar av tidigare Overkill-låtar.

Producentmässigt är det bra jobbat och glädjande nog får D.D. Verni och hans bas välförtjänt stort utrymme i ljudbilden.

Det är för övrigt värt att notera att thrash metal är välmående år 2010, vilket visas inte minst av sommarens festivalbokningar. Exempelvis spelar Overkill på nystartade Getaway Rock Festival i Gävle i sommar. Jag behöver knappast påpeka att det för den som tycker om thrash metal är näst intill obligatoriskt att minst en gång i livet uppleva Overkill live…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

09

03 2010

Your Comment