Bara för den redan inbitne

JD Souther Rain (Slow Curve Records)
JD Souther ”Rain” (Slow Curve Records)

betyg 3.5

J.D. Souther har några kritikerrosade soloalbum bakom sig när denna web-EP med livelåtar dyker upp. Han är däremot minst lika känd för att skriva låtar för och tillsammans med andra artister och har bland annat skrivit låtar för Eagles, Bonnie Ratt, Roy Orbison för att nämna några få av alla de han har jobbat med genom åren.

Rain är en 7-låtars live EP som bara finns att köpa via Southers egen hemsida (Klicka på bilden för att komma dit). I vanliga fall skulle jag vilja placera in Souther i country/americana-facket men den här livespelningen spelar de låtarna i jazztolkningar. Vilket gör skivan perfekt för avslappning efter en hård arbetsvecka. Bästa låtarna är ”Journey Through The Nile” och ”New Kid In Town”.

Jag gillar vad jag hör, men däremot tror jag att detta är en utgivning som främst kommer locka de redan inbitna fantasterna till ett köp. Men blev du det minsta intresserad efter att du läst det jag skrivit är den helt klart värd att kolla upp. Ett tips är att gå till hemsidan och lyssna på smakproven som finns där.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

03 2010

Your Comment