En skiva som bara blir bättre och bättre

Tubelord Our First American Friends (Hassle/Sound Pollution)
Tubelord ”Our First American Friends” (Hassle/Sound Pollution)

 betyg 3.5

Trots flertalet lyssningar har jag fortfarande inte fått fullt grepp över den här skivan. För varje lyssning upptäcker jag något nytt och detta kommer jag säkert göra de nästkommande gångerna också. Det kan bero på att musiken har en bred ljudbild med mängder av ljud och musikaliska intryck. Rent genremässigt skulle jag villa placera in Tubelord i crossoverfacket mellan pop/rock och hardcore, tycker de närmast påminner om av bandet ”At The Drive In”. I likhet med tidigare nämnda band mixas lugna pop/rock delar på ett stilfullt sätt med tunga och hårda partier.

Trots att det egentligen inte är något nytt att mixa lugnare pop/rock med tyngre hardcore liknande musik så upplever jag att Tubelord är välbehövlig frisk fläkt. Jag tycker de gör denna mix på ett nytt och spännande sätt. Det beror nog på att trots att det blir tungt och hårt så behåller man melodierna i ljudbilden.

Jag störtdiggar det faktum att deras låttitlar är ren poesi i sig. Eller vad sägs om bland annat ”Your bed is kind of frightening”, ”Cows to the east cities to the west” och ”He awoke on a bench in Abergavenny”. Den sistnämnda är i dagsläget min favoritlåt på de brittiska Tubelords första fullängdare ”Our First American Friends”.

Detta är en bra skiva som säkert kommer växa en bra bit över det betyg som jag ger den just nu. Jag skulle inte bli speciellt förvånad om den här skivan kommer finnas med på min topp10-lista vid slutet av året. Detta för att den har vuxit och blivit starkare och mer intressant för varje lyssning hittills och jag misstänker att den kommer fortsätta med detta många lyssningar framöver.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

03 2010

Your Comment