Underdogen som förtjänar mer cred än de får

Nordman Korsväg (Universal)
Nordman ”Korsväg” (Universal)

betyg4107

Det är medryckande rakt igenom. Att jag gjorde mig lustig på Lotta Engbergs bekostnad när hon släppte sin julskiva och sen hylla Nordman, hur går det ihop tänker du? Ja det gör det. I min bok går det ihop. Bra musik är bra musik. Sen vad det står på kepsen är inte lika viktigt för mig. Bra musik skall lyftas fram, hyllas och framhävas. Visst betyder nyckelharpemannen Mats  Wester mycket för Nordman. Det gör också frontfiguren Håkan Hemlin. Han drog sig tillbaka och kom tillbaka ännu starkare, och ännu raspigare. Respekt mannen! Respekt.

De slog igenom på 1990-talet, med ”Vandraren”, de har gjort Melodifestivalen, de har lagt av och kommit tillbaka. Antar att de har kommit för att stanna. Svensk musik behöver en underdog och det är Nordman. De har kört sin grej sedan starten och det beundrar jag. Folkmusik med inslag av pop, som svänger sjuhelvetes mycket. Duons sjätte album kan vara ett av de starkaste de gjort någonsin. Frågan är om de blir bättre än så här?! Fantastiska texter och ett grymt sväng. Behöver inte vara svårare än så. Nordman är underdogen som förtjänar mer cred än de får.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

02 2010

Your Comment