Kungligt ös

Royal Republic We Are the Royal (Bonnier Amigo)
Royal Republic ”We Are the Royal” (Bonnier Amigo)

betyg4107

Gruppnamnet Royal Republic är ett så kallat ”oxymoron”, det vill säga ett klassiskt och ofta effektivt stilgrepp, gärna använt i populärkultur, och där man sammanför två termer som står i motsatsförhållande till varandra. I det här fallet alltså två grundläggande samhällspolitiska begrepp med viss laddning.

Men musiken som Malmöbandet spelar på sin debutplatta We Are the Royal bär dock i grunden inte på några sådana intrikata inre spänningar som namnet eventuellt kan antyda. Det här är hederlig ösig högenergisk rock som kan föra tankarna en del till The Hives, men även har eget utstakade sköna vibrationer.

Låten ”All Because of You” har redan spelats i radion och de finns flera sånger till i ungefär samma kaliber att hämta, som t.ex. ”Tommy Gun” och ”I Must Be Out of My Mind”. Plattan är överhuvudtaget en härlig musikalisk vitamininjektion att få sig till livs i den allmänt sega vinterkoman som omgärdar oss i detta nu. Låtarna är föredömligt korta i gammal fin popestetisk tradition och klockar i de flesta fall in på under tre minuter.

We Are the Royal är en skiva som låter mycket lovande och det är bara att önska de republikanska kungligheterna lycka till med de fortsatta äventyren.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

02 2010

Your Comment