Ordentligt klistriga refränger

All time low MTV unplugged (Hopeless Records/Sound Pollution)
All time low ”MTV unplugged” (Hopeless Records/Sound Pollution)

 betyg 3

Hade ingen aning om att MTV fortfarande höll igång sin unplugged-serie. Trodde dom bara visade dokusåpor och reklam för diverse mobiltillbehör nuförtiden. I vilket fall som helst så består All Time Low’s senaste begivenhet av just en MTV unplugged-spelning. För de som inte har en aning om vilka All Time Low är, eller vilken typ av musik de lirar så är det ett gäng amerikanska grabbar som spelar väldigt amerikansk musik. Det är college punk/pop/rock som gäller i samma skola som Simple Plan.

Hur funkar det utan massor med distade gitarrer då? Jodå det funkar helt okej, men det märks stundtals att de inte riktigt är vana att spela så ”naket”. En del små fel letar sig in här och där, och sången samt stämsången lämnar bitvis en del att önska. Enligt mig är A T L’s stora styrka låtarna. Det är hittigt värre och dom har ordentligt klistriga refränger. Trodde nog inte att jag skulle lyssna särskilt många gånger på den här skivan men den har faktiskt snurrat åtskilliga gånger i min spelare.

Som en liten bonus får man även med konserten på DVD och det kanske kan va en nåt för dom inbitna fansen.

Hade jag fått önska nåt hade det varit att man skulle bjudit på lite fler låtar än de 6 som finns på skivan. Sen tycker jag mycket mer kraft kunde lagts på att få till roligare akustiska arrangemang. Kanske tagit in stråkar på någon låt eller lite piano. Som det är nu så har de helt enkelt bara slagit av stärkarna och gett en tamburin till trummisen.

Anders Larsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

22

02 2010

Your Comment