En del dödkött, men bra debut

Dead Confederate "Wrecking Ball" (Kartel/Playground)
Dead Confederate ”Wrecking Ball” (Kartel/Playground)

betyg396 I butik: 27 jan

Amerikanska alternativrockbandet Dead Confederate från Georgia i USA har jämförts med Nirvana och My Morning Jacket. Man får här och var, vid lyssning, även Sonic Youth- och Neil Young-vibbar (den sistnämndes tidiga 70-talsperiod).

Wrecking Ball är inte alls något pjåkigt debutalbum, utan visar helt klart på potential. Plattan är dock lite väl lång (över 70 minuter) och flera av låtarna ligger på runt 7 minuter, en låt är till och med på 12 minuter. Det finns en del utsvävande dödkött här.

Men filar Dead Confederate på sitt framtida material, skriver fler hittiga saker i samma anda som de två första spåren ”Heavy Petting” och ”The Rat” och fortsättningsvis allmänt utvecklas i en positiv riktning är det inte omöjligt att bandet kan bli riktigt stort framöver.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

01 2010

Your Comment