Man blir överraskad av Ian Hunters kvalitet

Ian Hunter "Man Overboard" (Blue Rose/Universal)
Ian Hunter ”Man Overboard” (Blue Rose/Universal)

betyg4108

Redan efter första låten på Ian Hunters nya album märker jag att det här är en skiva som jag kommer ha mycket nöje av. Den hesa rösten och den medryckande träskiga visan får mig att kapitulera nästan direkt. Det första jag lägger märke till är hur bra och karaktäristisk röst Hunter egentligen har. Han är 70 år men låter som om han vore 10-20 år yngre.  Hans röst gör sig bra till den rättframma rockmusiken som albumet bjuder på.

För alla er som inte känner till Ian Hunters tidigare verk så räcker det kanske med att säga att han var frontman i Mott the Hopple som bland annat hade hiten ”All the young dudes” där David Bowie skrev och hjälpte till. Efter Hunters tid i Mott the Hopple så har han släppt ett antal soloskivor fram till idag.

När jag lyssnar på ”Man Overboard” så kan jag inte förstå att Hunter som soloartist inte har fått ett större erkännande bland publiken. Det är inte direkt svåråtkomlig musik han levererar. Det är ren och skär rock med sprudlande glädje och sköna harmonier med mjuka gitarrer som smälter samman med Hunters röst.

Musiken är klangfyllt uppbyggd och man blir tagen av den medryckande atomsfären som de flesta av låtarna har. Låten ”Arms & Legs” är en briljant sång som man inte kan gå förbi utan att sjunga med i refrängen. Att en 70 årig gubbe (får man säga så?…inget illa menat) kan klämma ur sig en så stark låt är en bedrift. Det är väl ett bevis på att man kan göra bra musik även gammal som ung även om Hunter nu har en viss rutin med musiken. De avslutande låtarna blir kanske lite rutinmässiga men i övrigt ett helt fantastiskt bra album.

Ni som redan lyssnar på Mark Knopfler, Bruce Springsteen, John Mellencamp kommer att bli överraskade av Ian Hunters kvalitet. En sprudlande glad och bra rockplatta som kommer ge lyssnaren ett rejält leende på läpparna och kanske en ny favorit i CD-hyllan!?

Själv hade jag absolut inga förväntningar på det här. Rekommenderas!

Robin Blixt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

12 2009

Your Comment