Blandar känslosam ren sång med growl

Ghost Brigade "Isolation Songs" (Season Of Mist/Sound Pollution)
Ghost Brigade ”Isolation Songs” (Season Of Mist/Sound Pollution)

 betyg254

Allright! Finsk ”emo-ish” metal utan någon mer ingående presentation av genren.

Skivan Isolation Songs innehåller tio stycken spår, och samtliga dessa är väldigt avskalade. Första låten t ex, innehåller bara tre olika partier.

Bandet blandar känslosam ren sång med hårda partier med mid-range growl. En blandning som fungerar för många band som kommer från Göteborgsområdet. Ghost Brigade lyckas blanda detta bra, oftast, men ibland känns det bara fel. Låtarna i övrigt är ganska lugna överlag; väldigt bra producerade, sjysst ljudbild och lagom längd. Några undantag finns, som det första spåret, som är lite mer än bara ”okej”, men ändå blir det ingen fullträff på något sätt.

Ghost Brigade, för att sammanfatta soundet lite lätt, låter som en blandning av Katatonia och övrig lättare dödsmetall, fast inte lika bra.

Overall: Ghost Brigade är OK, inte så mycket mer. Skivan blir ganska tråkig efter en halv genomlyssning. Dock är det väl genomfört. Gillar ni sådan här typ av musik, så visst – Go for it. Jag själv skulle inte trycka in den i min skivsamling.

Peter Henningsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

12 2009

Your Comment