Lovande gitarrist solodebuterar

Tommy Ermolli "Step Ahead" (Lion Music/Border)
Tommy Ermolli ”Step Ahead” (Lion Music/Border)

betyg395

Oj, killen är bara 21 år – det är min första tanke när jag lyssnat igenom hela ”Step Ahead”. Snacka om lovande gitarrist! Och Tommy Ermolli är inte bara soloartist utan även medlem i Twinspirits (se recension av deras ”The Forbidden City” här på nyaskivor.se) och Khymera.

Skivan inleds med starka ”Endless Space” som är en ”rakt på sak”-låt i midtempo, men efter det följer några lugna låtar för mycket och en känsla av hissmusik infinner sig (som det ganska ofta gör när man lyssnar på instrumentalmusik). Tur då att Tommy är så duktig på gitarren att det är värt för lyssnaren att vara uppmärksam för det finns ett och annat guldkorn även i de lugnare låtarna.

En stor del i betyget har ”Taking Control” som har många likheter med Dream Theater. Taktbytet och det följande riffet ungefär halvvägs in i låten låter som om det är signerat självaste John Petrucci. Imponerande!

Produktionen då? Jo, den är suverän – det låter mycket bra om skivan (hörlurar rekommenderas).

För lyssnaren är det knappast förvånande att Tommy själv säger att han inspireras av Joe Satriani, Andy Timmons, Steve Vai, Paul Gilbert och John Petrucci.

Även om ”Step Ahead” är en ganska stark solodebut så är höjdpunkten hittills i Tommys karriär Twinspirits ”The Forbidden City”, enligt undertecknad.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

12 2009

Your Comment