Härlig livekänsla och härlig sångröst

Jeff Scott Soto "One Night In Madrid" (Frontiers/Bonnier Amigo)
Jeff Scott Soto ”One Night In Madrid” (Frontiers/Bonnier Amigo)

betyg396 

Det melodiösa hårdrockskalaset på ”Live In Madrid” börjar med ett intro som är en kort summering av JSS karriär, med låtklipp från Yngwie Malmsteen, Talisman och Eyes med flera. Den lilla historielektionen följs av orden ”that was then this is now”. Kul grepp! Och även om skivan i huvudsak utgörs av låtar från JSS solokarriär så bjuds det självklart på ett och annat guldkorn från hans tidigare band. Något annat hade varit tjänstefel.

Hur låter det då? Jo, livekänslan är mycket bra med en publik som lever sig med i både de nya och de (alldeles för få) äldre låtarna. Om låturvalet kan sägas att det är godkänt, men nog hade det varit trevligt om några av de nyare låtarna – i synnerhet några av de lugnare låtarna som drar ner tempot – bytts ut mot ytterligare en eller flera Talisman- och Eyes-låtar.

Av de 22 låtarna (inklusive intro) är den sköna basgången och refrängen i ”Colour My XTC”, det pigga gitarrspelet och körsången i ”Eyes Of Love”, den enorma allsången i ”I’ll Be Waiting” och roliga avslutningen ”Funky Medley” skivans utropstecken. Och jag behöver knappast tillägga att Jeff Scott Soto fortfarande har en av den melodiösa hårdrockvärldens bästa sångröster.

Att betyget inte blir högre än 3 beror helt enkelt på att solomaterialet – med vissa undantag – inte håller samma klass som det han gjort med ovan nämnda band. Läge för ett sologig på svensk mark kanske? JSS med band skulle passa alldeles utmärkt på Sweden Rock Festival.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

12 2009

Your Comment