Rutinerat gäng bjuder på rykande het rock ’n roll

Steve Conte & The Crazy Truth "Steve Conte & The Crazy Truth" (Varese/Border)
Steve Conte & The Crazy Truth ”Steve Conte & The Crazy Truth” (Varese/Border)

betyg396

Med sina musikaliska rötter i Jimi Hendrix och Jeff Beck samt att han till vardags spelar gitarr i New York Dolls som är ett av mina favoritband från 1970-talet; plus att han skriver filmmusik till den numera populära genren Japansk Anime;  att han har lyssnat på tidiga Chuck Berry och Keith Richards gör det inte mindre intressant heller. Han har under årens lopp spelat tillsammans med rockens stora namn. Steve Contes glödheta rock´n roll lämnar ingen som diggar The Hellacopters eller för den delen Jon Spencer oberörd.

Det är bluesinfluerad rock´n roll rakt igenom. Här krånglar men inte till det utan kör på invant koncept med gitarr-riff och poser. Precis som det skall vara inom rock´n rollen. Det handlar mer om att se cool ut och än att spela bra. Här gör man båda delarna. Ett rutinerat gäng som samlats för att spela musik de brinner för. Det är inte helt fel att bjudas på en rykande het rock ´n roll- gryta med alla ingredienser så här i höstmörkret!

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

12 2009

Your Comment