Habilt framförd och producerad AOR

Voices of Rock "High & Mighty" (Metal Heaven/Sound Pollution)
Voices of Rock ”High & Mighty” (Metal Heaven/Sound Pollution)

betyg254

Voices of rock är ett projekt som drivs av de tyska producenterna Chris Lausmann (Bonfire, Jaded Heart) och Michael Voss (Michael Schenker). High & Mighty är andra plattan, efter debuten Voices of Rock MMVII (2007). Lausmann och Voss har skrivit låtarna på plattorna och varje låt sjungs av olika mer eller mindre renommerade sångare. På High & Mighty bidrar bl.a. Joe Lynn Turner (ex-Rainbow), Tony Martin (ex-Black Sabbath) och Tony Mills (ex-Shy) med sång.

Det handlar om välpolerad melodiös hårdrock, eller s.k. AOR, med en blandning av snabbare låtar, midtempo-sånger och ballader. Det här är en ganska ljummen samling låtar. Det är habilt framfört och producerat, men materialet tänder aldrig riktigt till. Bäst är ”Tonight” med Joe Lynn Turner, ”Dirty Games” med David Reece samt ”Maniac” med Michael Voss själv.

Intressant att notera dock, är att AOR-genren överhuvudtaget fått en revival på senare år. Från att har fnysts åt av de tongivande kritikerna klassas genren nu närmast som kult. Inte minst amerikanska Journey, vars låt ”Don’t Stop Believin’” spelade en viktig roll i sista avsnittet av den hyllade tv-serien Sopranos, har fått en omvärderad status och nu i princip lyfts till skyarna av snart alla som förr inte skulle ha sagt något berömmande under någon annan omständighet än om de stod i en garderob och viskade.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

12 2009

Your Comment