Albumet Harvest Moon i spröd akustisk tolkning

Neil Young - Dreamin' Man Live '92 (Warner)
Neil Young ”Dreamin’ Man Live ’92” (Reprise/Warner)

betyg4108

Som en del i pågående serien Archive Performance Series med legendariske Neil Young släpper hans skivbolag Reprise Records skivan Dreamin’ Man Live -92, som är Youngs album Harvest Moon (1992) i akustisk version inspelat under olika intima solokonserter som Young gjorde 1992, innan själva studioalbumet släpptes. Vilket alltså gör den här plattan lite unik.

Studioalbumet Harvest Moon är överhuvudtaget en av Neil Youngs bättre plattor i hans senare del av karriären och även av de största kommersiella framgångarna. Originalskivan är från början lågmäld till sin karaktär, och en tillbakahållen akustisk tolkning av plattan fungerar förstås utmärkt. Det här är mera nära, sprött och tillbakalutat än t.ex. den liveplatta Young gjorde för MTV Unplugged året efter.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

12 2009

Your Comment