Musik för ett nytt decennium

Timbaland "Shock value II" (Interscope/Universal)
Timbaland ”Shock value II” (Interscope/Universal)

betyg530

Det här är ofta så bra att nackhåren reser sig och anfallen av hänryckning kommer tätt som decemberregn i nordvästra skåne.

Hiphopartisten, demonproducenten mm Timbaland släpper Shock Value II och lyckas faktiskt med konststycket att överträffa SV I som kom för två år sen och som bjöd på bland annat hitsen Give it to me med Justin Timberlake och Nelly Furtado, och The way I are med Keri Hilson och D.O.E.

Denna gång återkommer samarbeten med Timberlake, Hilson och Furtado, men även nya som Katy Perry, Daughtry, Miley Cyrus.

Shock Value II är precis så fett tung, skamlöst lekfull, kompromisslöst genreöverskridande och omedelbart hooky vi vill ha det. Framförallt det senare skiljer II från I. Här finns helt enkelt ett än vassare låtmaterial. Lyssna på släpigt pushiga, funkiga Put tomorrow in a bottle med Chad Kroeger och Sebastian, underbara discopopdängan We belong to the music med Miley Cyrus eller rockiga Long way down med Daughtry. Endast tre exempel av sjutton från ett fullmatat, fulländat mästerverk…

Timbaland åstadkommer musik för 10-talet. Det är sensationellt bra. En fröjd att få uppleva.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

12 2009

Your Comment