Weezer är långt ifrån sitt forna jag

Weezer "Raditude" (Universal)
Weezer ”Raditude” (Universal)

betyg213

BMX-rockarna är tillbaka med ett nytt album. Weezer har ju varit ganska ojämna sedan hiten från det ”blå” albumet. ”Buddy Holly” och ”My name is Jonas” var och är favoriter fortfarande. Det är fortfarande pop´n roll  men det är lite som Green Day, de börjar komma upp i åren, runt 40 år och tycker fortfarande att det är kul med BMX och skateboard.

Det här är bandets sjunde skiva men de är långt ifrån sitt forna jag, där det fanns en glöd och en närvaro. Nu blir det nästan lite pajasrock över det hela. Nog för att det finns några bra låtar på skivan. Rivers Cuomo kan ju skriva låtar, det handlar ju inte om det. Känns lite som om de har en ålderskris som heter duga, eller är det alla inhyrda låtskrivare som gör att det blir som det blir? Ni var bra på 1990-talet. Kanske dags att låta liket ligga och återförenas om tio år.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

11 2009

Your Comment