Låter som förväntat

Sonic Syndicate "Burn This City/Rebellion" EP (Nuclear Blast/Warner)
Sonic Syndicate ”Burn This City/Rebellion” EP (Nuclear Blast/Warner)

betyg379

Första smakprovet på Sonic Syndicate med nya sångaren Nathan J. Biggs låter precis som förväntat, nämligen som en lite hårdare version av hitsingeln Jack Of Diamonds. Vilket är både på gott och ont. Gott för att det är så här vi vant oss vid att bandet låter och de gör det bra och med en ganska egen stil. Ont för att vid det här laget så förväntar jag mig att bandet ska överraska med ett eller flera nya grepp.

Om jag gissar rätt så kommer nästa fullängdare att erbjuda just något nytt eftersom en ny sångare säkerligen har givit bandet nya infallsvinklar. Och ärligt talat är det förstås logiskt att släppa en typisk Sonic Syndicate-låt som första smakprov, för att inte göra fansen oroliga. Andra låten på ep:n, Rebellion In Nightmareland, är i undertecknads öron en bättre låt med hårdare attityd – vilket klär Sonic Syndicate bra – och ett sanslöst härligt dubbeltramp. Det ska bli mycket intressant att höra nästa skiva våren 2010…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

11 2009

Your Comment