Kärlekssånger i centrum

Michael Bolton "One World One Love" (Universal)
Michael Bolton ”One World One Love” (Universal)

betyg3525

Glädjande nog innehåller ”One World One Love” fler uptempo-låtar (nästan i AOR-stil) än vad som varit fallet på hans senaste skivor. Det är helt klart i den typen av låtar och i de stillsamma balladerna som Michaels röst gör sig bäst. De sega låtarna mitt emellan dessa stilar tenderar att bli för enahanda.

Låtar som sticker ut från mängden är inledande ”Ready For You” (bra uptempo-låt), ”Just One Love” (bra singellåt i typisk Michael-stil), ”Murder My Heart” (skivans bästa låt) och ”Crazy Love” (stillsam ballad där rösten med stort R står i fokus). Men kunde vi inte ha fått slippa covern på ”Sign Your Name” (Terence Trent D’Arby)…? Och den stela trummaskinen är heller inget att jubla över.

På ”One World One Love” finns samarbeten med Ne-Yo och Lady Gaga, men det är Michael och hans röst som lyser klarast skivan i centrum. Textmässigt är det hjärta och smärta rakt igenom – inga nyheter där inte – och är alltså som det ska vara när det gäller Michael. Med tanke på skivans uptempo-låtar kanske man kan hoppas på en återförening av det kultförklarade AOR-bandet Blackjack (hörde du det jultomten?)…

Magnus Bergström

Fotnot: Det är i år 20 år sedan Michael hade sin största hit med ”How Am I Supposed To Live Without You”. Samma år hade också Kiss en stor hit med ”Forever”, skriven av Michael och Paul Stanley.

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

11 2009

Your Comment