Freak Folk Music

Devendra Banhart "What will we be" (Warner)
Devendra Banhart ”What will we be” (Warner)

betyg252

Devendra Banhart slog igenom 2002 med albumet ”Oh Me Oh My The Way The Day Goes By The Sun Is Setting Dogs Are Dreaming Lovesongs Of The Christmas Spirit”. Stilen är ganska mångfacetterad. Man hör influenser från sydamerika (han är uppväxt i Venezuela), klassisk rock á la Led Zeppelin/The Doors/Marc Bolan samt jazz.

Inledningen är något svajig men i tredje låten ”Baby” svänger det till och sedan puttrar det på i ett soft småmysigt tempo. Det är väl egentligen bara i ”Rats” det bränner till ordentligt och låten utvecklas till en episk rocklåt. Även i ”16th & Valencia Roxy Music” händer någonting som gör att det sticker ut mer än det övriga. Allt för många låtar är konturlösa, som tex ”First song for B” och ”Last song for B”, där han sjunger så tyst och försiktigt att låten bara fladdrar helt planlöst ackompanjerat av försiktig akustisk gitarr. Men det är å andra sidan just så som denna genre av musik låter, den som kallas Freak Folk och som just Devendra Banhart associeras starkt till.

Torsten Ferm

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

11 2009

Your Comment