En föredömligt sparsmakad och behaglig julskiva

Sissel och Odd "Strålande jul" (Universal)
Sissel och Odd ”Strålande jul” (Universal)

betyg495

Strålande jul är ett samarbete mellan den norska huldran och sånggudinnan Sissel Kyrkjebö och norska folkmusikern Odd Nordstoga. Det här är en mycket stämningsfull och fin julskiva med en blandning av julklassiker – med tonvikten på sakrala julsånger – och ett par nya låtar med bl.a. svenska Py Bäckman vid pennan.

Det här är en föredömligt sparsmakad och behaglig julskiva utan onödigt bjäfs. Balsam för själ och öron under den mörka årstiden. Inspelningen genomsyras mycket av en organisk och varm nära livekänsla. Blundar du kan du nästan tro att Sissel och Odd står hemma i ditt vardagsrum och sjunger, ibland på norska och ibland på svenska, till enkelt ackompanjemang av piano, lite stråkar och någon flöjt och gitarr ibland. Det är så här det ska göras.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

11 2009

Your Comment