Det där amerikanska soundet typ Ryan Adams

Zachary Richard "Last Kiss" (Musicor/Hemifrån)
Zachary Richard ”Last Kiss” (Musicor/Hemifrån)

betyg496

För mig är det här en ny bekantskap. Ju mer jag läser om honom så inser jag att han är en kulturmänniska ut i fingerspetsarna, en eldsjäl och brinner för bra saker som miljöfrågor. Zachary Richard har släppt ett gäng skivor sedan 70-talet men jag har totalt missat denna singer/songwriter från Louisiana. Han har snickrat ihop det mesta på skivan men på ”Acadian Driftwood” som för övrigt är en av mina favoriter med The Band, får han i alla fall hjälp av smörsångerskan Céline Dion. Det är från början Robbie Robertsons låt och skivan ”Last Kiss” har vibbar från The Band men också inslag av gospel (”The Levee Broke”). Det här är fantastiskt bra! ”The Levee Broke” påminner mig om Bob Dylans ”Saved”.

Annars ryms det mesta inom folk och rockgenren på skivan. För mig skall det bli en kulinarisk upplevelse att upptäcka Zachary Richards tidigare plattor. Tror jag har fått en ny favorit här. För gillar man det där amerikanska soundet typ Ryan Adams, Whiskeytown  och Jesse Malin; då är den här plattan given! Vill ha mer av ”The Levee Broke”!

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

11 2009

Your Comment