Svårt att göra showen rättvis på skiva

Jerry Williams ”Dynamite – Live” (Universal)

betyg348
Visst skulle det vara lätt att hylla ”Jerka” än en gång, men det är såklart svårt att släppa en liveskiva och återskapa den känslan som man skulle fått om man sett showen på Rondo i Göteborg. För det här är show, rätt och slätt. Min respekt har han absolut med sina 45 år på turné och alla skivor han har gjort genom åren. Det är lätt att falla för att skämta och driva om hans sångstil med handen på örat; men det vore både lågt och billigt. Det är svårt att göra showen rättvis på skiva. Det är en kavalkad av så kallade rockrökare och ett och annat gammalt örhänge. Han blandar och ger från rockens giganter Elvis Presley, Jerry Lewis, Chuck Berry och alla andra som var med när rock´n rollen kom. Han är ändå lika energisk som en tonåring, det märks att han har närvaron.

När jag ser klipp från showen märks det att han gör det med glimten i ögat, med kärlek till musiken och livsstilen från 50-talet. Perfekt för konferensen eller personaljulfesten.  Han är en van showare, då han tidigare gjort ”Live n´ Jive” för tio år sedan, ”Jerka” på Göta Lejon (2002), och ”Ringside” (2005). Visst, han förlorade 3,5 miljoner i mitten av 90-talet när hans ekonomiske rådgivare förskingrade pengarna; men jag tror att han har repat sig nu vad det verkar på formen på den snart 70 årige rockkungen som levererar kioskvältare under hela showen. Vilket han också gjorde när han invaderade den lilla brukshålan Skoghall i Värmland på 80 talet, då han spelade i folkets park. När Jerry Williams kom till byn gick man ur huse. Man undrar nästan om Rondo står kvar efter det här!  Skoghall Folkets park gör det iallafall.

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

10 2009

Your Comment