Härligt örongodis signerat House Of Lords

House Of Lords "Cartesian Dreams" (Frontiers/Bonnier Amigo)
House Of Lords ”Cartesian Dreams” (Frontiers/Bonnier Amigo)

betyg4512

I en perfekt värld skulle alla låtar på ”Cartesian Dreams” vara lika bra som titelspåret, men så är – förstås- inte fallet. Oavsett det så handlar det om en alldeles utmärkt melodiös hårdrocksskiva där låtar som ”Born To Be Your Baby”, ”Desert Rain” och ”Repo Man” inte är långt efter titelspåret i kvalitet. Originalmedlemmen James Christian är bandets sångare och bandledare och han är en starkt bidragande orsak till skivans höga kvalitet, med en röst som kan liknas vid en förbättrad version av Jeff Scott Soto. Alltså en röst som är en dröm för fans av melodiös hårdrock.

Låtarna är genomgående välgjorda och det beror säkert till stor del på samarbetet med det aktade låtskrivarnamnet Mark Baker (känd för exempelvis Signal ”Loud and Clear”).
”Cartesian Dreams” är utan tvekan House Of Lords bästa skiva (ja, då räknar jag in debutskivan från 1989). Det här är nämligen så nära en melodiös hårdrocksfullträff man kan komma, så det är bara att tacka James & co för det härliga örongodiset. Och du som läser detta; köp skivan omedelbart – du kommer inte att ångra dig.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

04

10 2009

Your Comment