Melodiös 80-talshårdrock med snygga keyboardslingor och bra sång

GEFF "Land Of The Free" (AOR/Sound Pollution)
GEFF ”Land Of The Free” (Metal Heaven/Sound Pollution)

betyg352

Den nya svenska ”stjärngruppen” (ett slitet uttryck som används i skivbolagets pressrelease) GEFF skivdebuterar med ”Land Of The Free”. Gruppen består av: Göran Edman (sång), Ralf Jedestedt (gitarr), Mats Olausson (keyboards), Per Stadin (bas) och Anders Johansson (trummor).

Pigga ”Xtacy” utmärker sig med snygga keyboardslingor á la 80-tal och bra sång av Göran. Men redan i andra låten byter bandet stil med den lite tyngre ”Fruits Of Life” där gitarrerna hörs mer och låten kryddas dessutom med snygg stämsång i refrängen. Men låten är lite för lång för sitt eget bästa. Dessvärre är tredje låten ”Living Generation” en ganska seg historia och här tappar skivan fart, vilket håller i sig i några låtar. Bra då att ordningen återtälls med balladen ”Mr. Cain”. Med inlevelsefull sång av Göran balanserar den på rätt sida av ”smörighetsgränsen” och innehåller också ett mycket läckert gitarrsolo. En låt som också är värd att nämnas är snabba ”Crusaders” med en härlig keyboardslinga som dominerar versen. Göran sjunger här lite aggressivare och det är ett lyckat grepp (kanske något att använda sig av mer i framtiden?). Skivan avslutas med ganska trista ”Innervations” som har en refräng som upprepas om och om igen = tjatigt. Det hjälper inte att refrängen består av visdomsorden ”music makes the world go round”…

Slutsats: bandmedlemmarna levererar precis vad som förväntas i en snygg och polerad produktion och för den som söker efter ett nytt Talisman (Marcel Jacob R.I.P.) med lite mer variation så bör GEFF kollas upp. Och den som lyssnar närmare på gitarrspelet kan utan tvekan höra att det var på tiden att låtskrivaren och gitarristen Ralf Jedestedt fick göra sin skivdebut.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

06

09 2009

Your Comment