Bra klass rakt igenom

Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet (Blue Note/EMI)
Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet (Blue Note/EMI)

betyg465

En av Sveriges absolut schysstaste röster inom popen ger sig in på Jazzens hemmaplan och varför inte, detta har man ju funderat över en och annan gång faktiskt. Nu har det då blivit verklighet och tillsammans med några av våra skickligaste jazzmusiker såsom Goran Kajfes som också har producerat plattan och stått för arrangemanget har man fått till en riktigt trevlig platta.

Man har här valt att inte enkom köra standard jazznummer utan också valt flera intressanta låtar som omarbetats för detta ändamål. Bland dessa kan nämnas Paul Wellers ”You Do Something To Me” samt The Zombies ”Time of the season”.

Förutom tidigare nämnde Kajfes lirar också saxofonisten Per ”Ruskträsk” Johansson, bassisten Peter Forss, pianisten Carl Bagge samt trummisen Lars Skoglund i denna ensemble kallad ”The Moon Ray Quintet” och det låter som väntat väldigt bra. Plattan gästas också av organisten Robert Östlund och El Perro Del Mar.

Jag såg dem i somras på Stockholm Jazz Fest och förstod då att detta kunde bli riktigt bra, fantastiska musiker som detta är, låter det väldigt bra live och det har de också tagit med sig till studion genom en bra produktion av Kajfes.

Jag tycker att skivan håller bra klass rakt igenom och är väl värd att lyssnas på, så vad väntar ni på gott folk iväg till närmsta skivbutik och inhandla…ehhh närmaste dator kanske man får skriva i dagens läge när man numera mest handlar på nätet. I vilket fall ge denna Jazzpsykadeliska r´n´b platta en rejäl lyssning.

Tomas Ingemarsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

18

09 2009

Your Comment