Ärlighet varar längst

Ken Ring "Hip hop" (Pope/Universal)
Ken Ring ”Hip hop” (Pope/Universal)

betyg466

If you live outside the law, you have to be honest, har Bob Dylan myntat.
Rapparen Ken Ring hymlar inte med att han är en bad boy och tidvis har haft som uttrycket lyder problem med rättvisan.

Nya plattan Hip Hop är en ren uppvisning i hudnära öppenhjärtighet som ibland balanserar på gränsen till att bli för mycket, dock utan att någon gång tippa över. Ken vet att skriva enkelt om det svåra och gör det faktiskt bäst, helt utan konkurrens just nu, bland svenska musikartister i alla fall. Ber En Bön, sången om systerns cancersjukdom är en riktig rysare i sammanhanget. Bättre kan det inte bli, anser undertecknad.

Kens röst kommer också bäst till sin rätt i de lugnare spåren. I Jag Gråter gör han en duett med Lisa Ekdahl och det udda mötet blir en liten triumf.
Som av en händelse (?) släpptes Hip Hop samma dag som Jay-Z:s Blueprint 3. Ken Ring har ingen Rihanna eller Kanye West att toppa låtarna med, men lyckas den här gången ändå överglänsa sin amerikanske kollega. Kul.

Mats Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

09 2009

Your Comment