Symfonisk black/gothic metal

Eternal Tears of Sorrow "Children of the Dark Waters" (Massacre/Sound Pollution)
Eternal Tears of Sorrow ”Children of the Dark Waters” (Massacre/Sound Pollution)

betyg453

”Åh, Dimmu Borgir!” är det första jag tänker när jag slänger på denna skiva; ändå fram tills första gitarrsolot. ”Children of Bodom!” tänker jag då.

Det här är alltså finska Eternal Tears of Sorrow, signade av Massacre Records. Första intrycket är gott, en blandning av DIMMU BORGIR, CRADLE OF FILTH och CHILDREN OF BODOM. ETS spelar en skön blandning av symfonisk black metal och gothic metal med snygga orkester-arrangemang, smäktande pianon och snabba riff. Det första som jag kom att tänka på när jag hörde sångaren var: ”Hmm, var har de hittat den här killen? Han passar inte riktigt in…”. Med andra ord så tycker jag att sångaren är lite monoton och skulle må bra av lite variation i sången. För övrigt delas micken av två sångare; Altti Veteläinen, som growlar och hanterar basen, samt Jarmo Puolakanaho som axlar den rena stämman. Risto Ruuth, som axlar rollen som lead-gitarrist, låter lite som en blandning av en yngre Timo Tolkki och en sprudlande Alexi Laiho. Typiskt finsk, med andra ord. Inget illa ment!

Min personliga favorit på den här skivan måste nog blir ”Sea of Whispers”, vilken är en juste ballad i äkta goth-stuk där tidigare nämde Puolakanaho gör en trevlig instats.

Jag gillar ETS skarpt! Är du på ett riktigt skithumör eller helt enkelt ska sitta i soffan och mysa, så finns det du letar efter på den här skivan.

Overall: Ja tack, det här gillar jag. Ett rekommenderat köp!

Peter Henningsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

08 2009

Your Comment