Snudd på knock-out

My Latest Novel "Deaths And Entrances" (Bella Union/Bonnier)
My Latest Novel ”Deaths And Entrances” (Bella Union/Bonnier)

betyg452

My latest novel är ett relativt nystartat band, de skivdebuterade 2006 med ”Wolves” efter ca ett år tilllsammans. Under detta första år agerade de förband åt namn som: Smog, British Sea Power och the Dears, vilket renderade i ett skivkontrakt med Bella Union och ovan nämnda platta. Nu kommer alltså uppföljaren…
 
Hur låter det då? My latest novel har på ett mycket smakfullt sätt tagit sig vidare och finslipat verktygen, det känns mer samspelt (vilket inte alltid är till bands fördel) men framför allt har låtskrivandet tagit ett markant skutt framåt. Det fanns lite för många spår på föregående album där otåligheten i mig fick mina fingrar att pilla på skipknappen för ofta. ”Death and entrances” känns mycket mer som ett färdigt verk än föregångaren. Här finns allsångsrökaren ”I declare a ceasefire”, med följande rader: ”Please put down your guns/ Lower your weapons/ I declare a change of heart”, ett ”mantra” som tar sin början exakt tre minuter in i låten, och sin ände 1 minut och 47 sekunder senare. En mycket stark låt; Om jag haft några vapen i mina händer hade jag utan större protester släppt dem till marken och skrivit på vilket fredsavtal som helst. Även öppningsspåret ”All in all in all is all” och ”Dragonhide” är stort låtsnickeri. Min absoluta favorit är dock ”A dear green place” där vi får prov på deras makalösa stämsång och kanske mer än i någon av de andra låtarna kan spåra deras skotska ursprung.
 
Varför inte full pott i betygsskalan, undrar du kanske? Jo, om de efter bara fyra år som band kommer med ett så vackert och genomarbetat andra-album, är jag nästan helt säker på att detta Glasgow-baserade band har ännu större alster inom sig. Nästa gång kan det bli knock-out!

Olle Nilsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

05

08 2009

Your Comment