Sticker inte ut som helhet – men vinner på sången

Tori Amos "Abnormally Attracted To Sin" (Universal)
Tori Amos ”Abnormally Attracted To Sin” (Universal)

betyg330
Första gången som jag hörde Tori Amos var för snart 15 år sedan. Låten Cornflake Girl spelades friskt lite överallt, men låten som fångade mig var Baker Baker. Tori Amos underbara röst och vackra piano fick mig att smälta.
Tori Amos var ett underbarn. Redan när hon var fyra fick hon börja spela i kören som var verksam i hennes fars kyrka. Men som en sann prästdotter så måste det komma en liten revolt och i Tori Amos fall var det musiken.

Abnormally Attracted To Sin är en skiva där Tori Amos går tillbaka till hur hon skrev musik i mitten av 90-talet. Direkt på första spåret sätter hon an tonen för resten av skivan. Visst finns det likheter med skivan Under The Pink från 1994 men det är inget som stör mig. Nu lite bättre producerat och kanske inte med samma intensitet men det här är ändå en bra skiva. På låten Maybe Californa visar Tori Amos hur duktig hon är när det stökiga plockas bort och endast piano och stråkar styr. En oerhört vacker ballad med underbar sång. Welcome to England är en riktigt klassisk Tori Amos låt och den fungerar utmärkt som det alltid gör.

För mig har dock Tori Amos en bit kvar till att ligga på samma nivå som tidigare och det gör mig lite ledsen. Jag hade gärna hyllat den här skivan ännu mer men det kan jag inte göra. Som helhet sticker den inte ut tillräckligt men det är ändå en skiva som jag tycker om.

Tobias Johansson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

13

07 2009

Your Comment