Fräsch melodiös NWOBHM-hårdrock

Praying Mantis "Sanctuary" (Frontiers/BAM)
Praying Mantis ”Sanctuary” (Frontiers/BAM)

betyg424

För att vara ett band som skivdebuterade 1981 så låter Praying Mantis förvånansvärt fräscha. Tidsmässigt hör bandet hemma i ”The New Wave Of British Heavy Metal” men de är helt klart melodiösare än övriga band i den genren.

”Sanctuary”, som släpps den 3 juni, handlar i huvudsak om melodiös hårdrock med bra sång, och det har vi hört många gånger tidigare. Men när det levereras så bra som i det här fallet så går det inte att klaga på att skivan saknar originalitet. Producenten Andy Reilly har många bra skivor på sitt samvete (med bland andra Asia, The Cult, Bruce Dickinson och FM) och har säkerligen en stor del i det välljudande slutresultatet. Öppninglåten ”In Time” är ett starkt stycke med snygga tempoväxlingar och en bra refräng och det mönstret känns igen i varje låt fram till avslutande ”Sanctuary”, oavsett om det handlar om snabba, midtempo eller lugnare låtar.

Kuriosa: Paul Di’Anno (sång) och Dennis Stratton (gitarr), kända från Iron Maiden, var under en ganska kort tid medlemmar i Praying Mantis.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

05 2009

Your Comment