Ett nytt UFO har landat

UFO "The Visitor" (SPV/Border)
UFO ”The Visitor” (SPV/Border)

betyg429

Så släpps det då snart. Nya UFO albumet ”The Visitor”, ett enligt mig mycket efterlängtat album. Tyvärr utan basisten Pete Way som behandlas för en leveråkomma, och det kan kanske bero på att han inte bara druckit vischyvatten… Men kvar finns ju underbare sångaren Phil Mogg, Andy Parker på trummor, Paul Raymond gitarr och keyboard från orginaluppsättningen och senare har den eminente amerikanska gitaristen Vinnie Moore kommit.

Hur låter då skivan? Jag var lite besviken vid första lyssningen, hade hoppats på tung lite ösigare hårdrock men den här skivan är , tycker jag, väldigt bluesinfluerad och efter några lyssningar när den ”satt” sig så är det riktigt bra. Speciellt de något tyngre låtarna ”Saving me”, ”Villains & thieves” och ”Stranger in town”. Ska bli spännande att höra och se live nere på Sweden Rock… Betyget på skivan då…? Hade tänkt tre med ett plus i kanten men med det otroligt sköna gitarrliret från Mr Moore så får det bli en fyra. Han lyfter verkligen fram plattan det där lilla extra.
 
 Jan-Thomas Stake

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

27

05 2009

Your Comment