Plyschfunk med vattenkammat afro

 

Damn! "Let’s Zoom In" (P.O.P.E./Playground)
Damn! ”Let’s Zoom In” (P.O.P.E./Playground)

betyg21

Förväntningarna låg ganska högt när jag fick höra att dessa väldigt skickliga musiker med det enorma funksvänget hade ny platta på gång i vintras. Funk är för mig riktigt svettigt och skitigt med en enorm energi, så jag hade hoppats på en del sådant. Gänget hade tydligen tänkt sig en aningen annan väg genom lite slickare sound samt lite mer plyschfunk med vattenkammat afro. Jag är absolut inte någon motståndare till en svalare funk med lite mer återhållsam stil, men det kräver en hel del starka låtar vilket jag inte riktigt finner så mycket av på denna platta tyvärr.

Allt är oerhört välspelat, välproducerat och skickligt framfört, men någonstans har svänget jag längtat efter fastnat i halsen och kommer bara halvvägs. Allför ofta tycker jag det saknas ett driv vilket får mig att tröttna en aning.

Detta gäng är ett oerhört bra liveband och kanske kan vissa låtar få sig en spark i baken då, men det blir lite för segt hemmavid stereon tycker jag. Det finns ett par höjdare dock som ”Country Ways” som inte direkt är något funkspår i ordets bemärkelse, men en stabil drivande poplåt som man vaknar till av, samt det mest rytmiska äventyret på plattan ”I’m Not Going To Live Another Day Without You Girl”, vilket är en störtskön låt verkligen. Mer av den varan nästa gång, så kanske mitt uttryck efter att ha hört plattan inte blir ”damn” ut rentav ”god damn!”.

Tomas Ingemarsson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

05 2009

Your Comment