Primal Fear levererar kvalitetsmetal

Primal Fear "16.6 (Before the Devil Knows Youre Dead)" (Frontiers)
Primal Fear ”16.6 (Before the Devil Knows You’re Dead)” (Frontiers)

betyg411

Primal Fear levererar med nya skivan ”16.6 (Before the devil knows you’re dead)” som vanligt metal av yppersta klass.

Efter ett kort intro öppnar den här plattan starkt med snabba ”Riding The Eagle” och tunga ”Six Times Dead (16.6)”. Just de två låtarna är något av det bästa bandet presterat. ”Black Rain” med orientaliska influenser och ”Killbound” med tungt komp och en refräng som fastnar direkt är också bra låtar. Däremot är ”Soar” inget utöver det vanliga, men det korta trumsolot av Randy Black i slutet av låten gör ändå att den får ett litet plus i kanten. Att följa upp tunga ”Killbound” med den något stillsammare ”No Smoke Without Fire” är ett lyckat drag, som ger lyssnaren tillfälle att vila och njuta av Ralf Scheepers skönsång. Avslutande balladen ”Hands Of Time” måste också omnämnas eftersom det är en både bra och unik låt i och med att fyra av bandmedlemmarna sjunger lead vocals.

Utmärkande för skivan är att inledningen och slutet är klart starkast, eftersom det i mitten är ett par låtar som passerar med ett ”jaha”.
Slutsats: Primal Fear levererar som vanligt det de gör bäst; snabb, tung, lugn, melodiös kvalitetsmetal med bra sång. CD:n släpps 22 maj.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

26

04 2009

Comments are closed.