Förbaskat bra

the killers

The Killers ”Pressure machine” (Island/Universal)

Amerikanska The Killers slog ju igenom 2004 med debutalbumet ”Hot fuss” som blev etta i England och sjua i USA. Efter ”Hot fuss” så har The Killers släppt ytterligare en rad med fina plattor som exempelvis ”Sam’s town”, ”Day & age” och ”Battleborn”. Alltid smakfulla och välgjorda produktioner som hållit sig bra över tiden.

Förra plattan ”Imploding the mirage” (2020) levererade kanske inte några separata hitlåtar – men var i övrigt en underbar överdos med zynth och pampiga arenarock-sånger i en produktion i magnifik Fleetwood Mac-klass.

Vid sidan av det pampiga har bandet dock också alltid haft en fot i americana-rötter och det är denna sida som man ytterligare anammat och lyft fram på nya ”Pressure machine”. Och istället för att snegla på listhittar fortsätter man att göra en utforskning av andra territorier. Faktum är att här visar The Killers fullt ut att de kan sägas vara Bruce Springsteens arvtagare inom den moderna amerikanska populärmusiken. På ”Pressure machine” berättar The Killers gripande berättelser i sångform om invånarna i amerikanska småstäderna och The heartland. Oerhört fina låtar växer fram för lyssnaren. Det låter ungefär som Springsteens ”Nebraska” i en slags påkostad neo-new wave-kostym. Förbaskat bra.

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

08 2021

Comments are closed.