Sjunger mer rakt på och det låter utomordentligt bra

aaron

Aaron Neville ”Apache” (Tell it/Border)

Han har rösten man genast känner igen. Det finns ingen tvekan. Vibratot, det relativt höga tonläget. Under en lång rad år var han den tongivande vokalisten i klassiska soul- och funkgruppen Neville Brothers. Numera har bröderna tyvärr lagt ner gruppen vad jag vet.
Vid sidan av Neville Brothers har Aaron under åren spelat in en radda soloalbum. Han har också varit gästsångare lite överallt, bland annat som duettpartner till Linda Ronstadt. Hans tidigare soloalbum har aldrig fallit mig på läppen. De har varit något överarbetade arrangemangsmässigt. Sången, känslan och vibratot har funnits där, men finns inte låtarna.
Apache är bättre på ett flertal sätt. Denna gång har Aaron Neville lierat sig med musiker och producenten från soulkollektivet Daptones, ni vet gänget bakom Amy Winehouse när det begav sig. Arrangemangen är av lätt soul- och funkkaraktär och passar Aarons röst som handsken. När han sedan lägger det berömda vibratot på hyllan och sjunger mer rakt på låter det utomordentligt bra. Kolla in Be Your Man och Stompig Ground med flera.
Är du sugen på utmärkt New Orleansmättad funk och soul med Neville Brothers så kolla gärna in Yellow Moon och Brother’s Keepers.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

23

11 2016

Your Comment