En av årets bästa

piasa bird

J Hardin ”The Piasa Bird” (Hemifrån)

John Everett Hardin kommer från en småstad vid Mississippifloden och flyttade senare till delstaten Wisconsin. Han spelade in två album mellan 2005 och 2011 och turnerade runt i USA under alias-namnet Everett Thomas. Inför inspelningen av detta sitt tredje album och lite för att bibehålla den musikaliska äktheten i musiken så bad han vännen och Mid-westerntrubaduren Hayward Williams om hjälp och de har samlat ytterligare några musiker i studion.

John är en singer-songwriter som påminner en del om Neil Young och A.A. Bondy men har sin egen stil. Jag blev glad från första stund när jag lyssnade och den glädjen sitter i fortfarande efter ett antal spelningar. Glädjen består i första hand av att hitta en för mig helt okänd artist. För det här är verkligen en artist som så finstämt och vackert framför sina poetiska stycken. Sammanfattningsvis en av de bästa skivorna jag hört i år.

Låtar att börja med är: Drifter, Calypso, Woman Like You men fortsätt och lyssna på de andra.

Börje Holmén

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

09 2016

Your Comment