Det här skulle man vilja höra live med en öl i handen

dead daisies

The Dead Daisies ”Make some noise” (Spitfire/Border)

The Dead Daisies är ett australiensiskt-amerikanskt rockband och musikaliskt kollektiv som bildades 2012 och består av ex-medlemmar från flera mer kända band som t.ex. Guns ’n’ Roses, Whitesnake, Mötley Crüe bland andra. Till formen är upplägget mer som ett projekt än stadigt band, men medlemsuppsättningen är för närvarande: John Corabi (sång), Doug Aldrich (gitarr), David Lowy (gitarr), Marco Mendoza (bas) och Brian Tichy (trummor).

Musiken är inget nytt och revolutionerande utan hårdrock med stänk av medlemmarnas tidigare band samt med starka inslag av klassiska akter som AC/DC och Aerosmith. John Corabi låter överhuvudtaget som en till rösten lite mörkare Steven Tyler på den här plattan, vilket lyfter det hela ett snäpp i min mening.

Sammantaget, när det kommer till spelandet och låtskrivandet (en del covers ingår också) låter det här piggare och roligare än mycket som deras tidigare ex-band levererat på äldre dagar, som jag ser det. Det är drag rakt igenom med ett bra sound. En typ av skiva där man omgående börjar tänka att ”det här skulle jag vilja höra live med en öl i handen”. Har lyssnat på albumet mycket när jag kört bil och till sådant är det strålande.

Lyssna på: ”Long Way To Go”, ”Song And A Prayer”.

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

29

08 2016

Your Comment