Tillbaks till rötterna

santana

Santana ”IV” (Border)

Så var då ännu en orginaluppsättning på banan. Sedan 2013 har detta projekt pågått med att samla alla orginalmedlemmarna från 1971 i studion för en återförening. De följande två åren spelades de här sexton spåren in. Gitarristerna Carlos Santana och Neil Schon, Mark Rolie sång orgel och keys, Michel Carabdettello slagverk och Michel Shivre plus Ronald Isley på sång ja och några medlemmar ur nuvarande Santanacombon.

Allt känns igen från inledande chantliknande Yambo, vilket kanske är meningen. Hela albumet känns som en lång provkarta av Carlos Santanas tidigaste plattor, innan musiken blev mer inåtvänd eller melodiös i överkant.

Visst är Carlos gitarrton skön, även om man hört det förut. Eftersom jag är svag för orgelutflykter så gillar jag Greg Rolies insatser, plus hans vokala inpass. Detta gäller också i högsta grad Ronald Isley i Love Makes The World… och Freedom In Your Mind.

Vidare svänger det som attan, som det bara ska göra om denna upplaga av Santana. Detta är deras bästa varumärke plus Carlos gitarrton. För Santanavänner är detta album som att träffa på en gammal god vän du inte sett på några år, och som du inte har något emot att spendera lite tid med på nytt.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

04 2016

Your Comment